Kontaktujte nás Napíšte nám alebo nás kontaktujte na telefónnom čísle +421 949 670 342.

smartlist.sk

4 služby architektov, po ktorých je najväčší dopyt

access_timemáj 2, 2017
perm_identitymartin


Nielen projektovanie nových budov a domov, ale aj interiérový dizajn , 3D modelovanie či návrhy záhrad. Ľudia aj firmy hľadajú architektov pre rôzne projekty. Poďte sa s nami pozrieť, ktoré sú tie najžiadanejšie.


Časy „postav dom, zasaď strom“ sú, zdá sa, pomaly preč. Stále sa síce nájdu domáci kutili, ktorí zvládnu všetko sami, istejšie je však najať si profesionála. A v architektúre to platí dvojnásobne. Už zle naprojektovaný a zhotovený altánok môže spôsobiť ujmu na zdraví.


Záhradná architektúra a projektovanie


Keď sme pri spomínaných altánkoch, práve záhradná architektúra je jednou zo služieb, ktoré zaznamenali boom. Ľudia dbajú na to, ako budú oddychovať a investícia do záhradného projektu je preto logická. Dopyt je napríklad po:

Terasovitých záhradách



Plochy s prevýšením, na ktorých sa dajú pestovať plodiny alebo okrasné rastliny je dnes v kurze aj pre sofistikované vyriešenie obmedzeného priestoru.

Vintage záhradách



Spojenie premysleného návrhu polohy, ale aj konkrétnych rastlín a štylizovaného nábytku.

Provence záharadách



Mať záhradu v provensalskom štýle láka čoraz viac ľudí. Možno preto, že každá ranná kávička v nej bude pripomínať slnkom zaliatu dovolenku vo Francúzsku.


Interiérový dizajn


Zdá sa, že interiérový dizajn už nie je luxusom len pre „solventnejšiu klientelu“. Najmä kvôli stavbám a riešeniam na mieru je premyslené rozloženie interiéru častokrát súčasťou architektonických balíčkov.


Mnoho ľudí si v minulosti myslelo, že pri interiérovom dizajne dostanú len návrh rozloženia nábytku, prípadne neúplnú vizualizáciu ich nového bývania. Dnes je však aj vďaka náučným a zábavným programom jasné, že skúsený dizajnér dokáže presvetliť inak tmavú miestnosť a do chladného bytu vniesť pocit útulného domova.


Správny výber materiálov, rešpektovanie statiky miesta a zároveň odvaha pri „rušení“ stien a priečok. V rukách skúseného interiérového dizajnéra sa byty a domy menia na nepoznanie.



Nábytok na mieru


K interiérovému dizajnu skúsení architekti častokrát ponúkajú aj nábytok na mieru. Vďaka tomu je konečná realizácia nielen celistvejšia a v jednotnom štýle, no môžu v nej počítať aj s takými riešeniami, ktorým by kúpené kusy nábytku nevyhovovali.


Minimalistický byt, ktorý si vyžaduje opatrný prístup k úložným priestorom? Premyslená skriňa na mieru pojme väčšinu vecí bez toho, aby narušila štýl. Zrezaný roh, do ktorého má ísť polička na knihy? Architekt navrhne špeciálny tvar knižnice, ktorá bude roh kopírovať.


Okrem funkčného aspektu je nábytok na mieru čerešničkou na torte nového bývania – je jedinečný a originálny.



Vizualizácie projektov a riešení


Vizualizácie interiérov, exteriérov či plôch sú služby, po ktorých je veľký dopyt nie len medzi bežnými klientmi, ale aj medzi developermi, reklamnými agentúrami či komerčnými zariadeniami.


Architekti so skúsenosťami s 3D modelovaním a virtuálnou prehliadkou majú obrovskú výhodu oproti svojim „tradičnejším“ kolegom. Častokrát sú zákazky vizualizácií jednoduchšie na exekúciu – samozrejme to nemusí znamenať, že trvajú omnoho kratšie – no sú zároveň vynikajúco ohodnotené.




Ste architekti, bytoví či záhradní dizajnéri a hľadáte nových klientov? SmartList vám v tom pomôže.

Začnite ponúkať svoje služby.

Zaregistrovať sa zadarmo