Kontaktujte nás Napíšte nám alebo nás kontaktujte na telefónnom čísle +421 949 670 342.

smartlist.sk

Ako sa z rekonštrukcie bytu nestane nočná mora?

access_timejúl 19, 2017
perm_identitymartin


Možno si kupujete nehnuteľnosť v pôvodnom stave, alebo chcete upraviť svoj domov na vysnívané bývanie. Jedno je však isté – čaká vás rekonštrukcia bytu. Aby sa celý proces nezvrhol na sériu nešťastí, máme pre vás 3 tipy, ktoré by ste si mali pamätať.


Mnohí majú o rekonštrukcii bytu až romantickú predstavu. Vyzerá asi takto: nakúpim si potrebný materiál a náradie, odreagujem sa pri obíjaní starých kachličiek a možno prebúram nejakú tú stenu. Do týždňa spravím z tejto kobky luxusný apartmán. Ak niečo nebudem vedieť, zavolám švagra.

Znie to skôr ako scenár priemerného filmu. Realita je asi takáto:

Najmite si statika


Otvorené priestory sú moderné nielen na pracoviskách, ale aj v domácnostiach. Ak vám nedá spávať stena, ktorá delí obývačku s kuchyňou, je najvyšší čas zavolať statikovi. Ten vás uistí, či pri rekonštrukcii môžete konkrétnu priečku odstrániť.


Nedajte sa zmiasť jej hrúbkou – na prvý pohľad nenosná priečka môže mať vplyv na celkovú statickú pevnosť.

Narušenie sa nemusí prejaviť hneď, to bude o to nepríjemnejšie.

Nezanedbajte rozvody

Pri rekonštrukcii kuchyne či kúpeľne sa často opomína výmena rozvodov, či už vody alebo elektriky. Väčšinou ani nie sú tak opomenuté, ako skôr odignorované kvôli ušetreniu nákladov. Toto šetrenie vás však vyjde veľmi draho.


Staré hliníkové rozvody rozhodne vymeňte pri rekonštrukcii za nové, aby nebolo nutné spätné prerábanie. Keď sa už rozhodnete pre túto zmenu, myslite tiež na umiestnenie spotrebičov, ktoré budú napojené do siete. Vďaka tomu sa vyhnete nepríjemným prekvapeniam pri víťazoslávnom zapájaní chladničky či práčky.

“Práce chvatná málo platná”



Ak ste sa rozhodli využiť služby profesionálov, rozhodne vám tento krok schvaľujeme. Nie je však profesionál ako profesionál. Pri výbere sa nepozerajte len na cenu, ale aj na referencie a hlavne na časový odhad prác.


Rekonštrukcia 3 izbového bytu v rámci týždňa? To zaváňa opadanými kachličkami… Nielen v prípade dodávateľa, ale aj pri vlastnoručnom prerábaní myslite na použité materiály. Niektoré z nich môžu, napríklad, schnúť až 48 hodín. Z plánovanej “týždňovej” rekonštrukcie sa razom stane aspoň dvojtýždňová fuška plná stresov a chýb.

Vyčleňte si preto dostatok času na všetky potrebné veci spojené s prerábaním bytu. Rýchlosť na úkor kvality sa určite nevyplatí.

Chystáte sa tento rok na rekonštrukciu, alebo ju už máte za sebou? Napíšte nám do komentárov. 🙂


V prípade, že potrebujete pomoc od profesionálov, ste tu správne. Nájdete ich na SmartList.