Kontaktujte nás Napíšte nám alebo nás kontaktujte na telefónnom čísle +421 949 670 342.

smartlist.sk

Angličtine rozumie len 14 % Slovákov. Ak ste medzi nimi, využite to

access_timemarec 13, 2017
perm_identitymartin
Je pre vás anglický jazyk samozrejmosťou? Pre väčšinu Slovákov nie. A to je vaša šanca, ako zarobiť na svojich vedomostiach.

Až 67 % Európanov a 63 % Slovákov považuje podľa prieskumov angličtinu za najužitočnejší jazyk. Paradoxne, len 14 % slovenských respondentov dokáže porozumieť informácii v angličtine.

Či už ste boli svedomití študenti, alebo vám pri učení sa angličtiny pomohli filmy, hry alebo dokonca pobyt v zahraničí, jedno je isté. Máte obrovskú výhodu oproti drvivej väčšine Slovákov.


Jazykové školy sú drahé


Čo vám ale hrá skutočne “do kariet”, je potreba angličtiny v bežných situáciách a aj na pracovnom trhu. Tí, ktorí štúdium angličtiny zanedbali alebo nemali možnosť naučiť sa tento jazyk, častokrát narazia na prekážku.
Stále majú možnosť prihlásiť sa do kvalitných jazykových škôl, musia však počítať s niektorými faktormi:


1) Plesnú sa po vrecku. A celkom silno.


2) Pravdepodobne budú členom študijnej skupiny.


Pri malej študijnej skupine sa síce nevytráca individuálny prístup, no stačí, aby mali zúčastnení aspoň drobný rozdiel v znalostiach a všetci v skupine musia čakať na jednotlivca. Okrem toho to znamená, že sa študent musí prispôsobiť dňom a časom, ktoré vyhovujú väčšine.


Ako využiť túto situáciu?


Svoju nadštandardnú znalosť angličtiny môžete využiť prostredníctvom služby SmartList. Máte k dispozícii hneď niekoľko spôsobov, ako spraviť zo svojich jazykových schopností atraktívnu ponuku:


Klasické doučovanie


Či už pre študentov alebo pracujúcich, doučovanie angličtiny je vyhľadávaným typom kurzov. Môžete si ho naplánovať pre úplných začiatočníkov aj pre pokročilých. Pre samotné doučovanie môžete využiť vlastný byt alebo verejné miesto, napríklad kaviareň.


Konverzácie


Veľmi obľúbený typ kurzov. Množtvo ľudí totiž angličtine rozumie, no nie sú si istí svojou výslovnosťou a potrebujú trénovať bežnú konverzáciu v simulovanom prostredí. Pre konverzácie odporúčame využiť neformálnu, priateľskú atmosféru.
Práve kaviareň je ideálnym miestom. Pokojne však môžete ku konverzáciam pristupovať aj kreatívne a na pracovnú tému pozvať študenta na “pohovor” v obleku. 🙂


Preklady


Jednoduché aj zložitejšie, veľa firiem so zahraničnou klientelou alebo ambíciou vstupu na zahraničný trh potrebuje svoje dokumenty a textové materiály preložiť do cudzieho jazyka.


Vyžite svoje znalosti a zarábajte si pomocou nich. Nie je nič jednoduchšie, ako sa prihlásiť do služby SmartList, vyplniť si profil a reagovať na dopyt zákazníkov. A to všetko zadarmo.

Začnite ponúkať svoje služby.

Zaregistrovať sa zdarma