Kontaktujte nás Napíšte nám alebo nás kontaktujte na telefónnom čísle +421 949 670 342.

smartlist.sk

Hľadáme šikovného majstra na internete: Na toto si dávajte pozor

access_timejúl 10, 2017
perm_identitymartin

Ak sa chystáte prerábať byť, murovať, alebo chcete upraviť záhradu, pravdepodobne budete zháňať majstra, ktorý vám pomôže. Dnes to nie je nič zložité – stačí pár kliknutí a nájdete správneho človeka. Na čo si však dávať pozor? Máme pár tipov, ako pri výbere majstra online nešliapnuť vedľa.

Komunikácia vám prezradí mnoho

Zodpovedný majster vie, ako má komunikovať s potenciálnym zákazníkom. Konverzácia nekončí po prvom oslovení, neodmlčí sa na dobu neurčitú. Aby mohol svoju prácu vykonať profesionálne, potrebuje od vás informácie o projekte a prípadných prekážkach, presne stanovené časové termíny a špecifické požiadavky.


Dávajte si pozor na majstrov, ktorí vám odpíšu na jednu správu, aby vás „chytili“, a potom začne komunikácia viaznuť. Aj v prípade, že je majster vyťažený, pár sekúnd na vysvetlenie cez správu alebo telefonát si musí nájsť.

Plané sľuby

Dobrý majster, či už si ho zoženiete cez známeho alebo cez internet, musí vedieť odhadnúť svoje aj vaše možnosti. Nie je nič zlé na tom, ak majster povie, že konkrétnu časť projektu nezvládne alebo že nie je technicky možná, napríklad kvôli terénu alebo prístupnosti miesta.

Ak vám oslovený odborník na všetko „kývne“, zbystrite pozornosť. Niektoré veci, ani pri svojej odbornosti, nemôže posúdiť bez obhliadky miesta. V takom prípade sa ho radšej priamo spýtajte, či by nebolo vhodnejšie osobné stretnutie.

Spôsob platby a zálohy

To, akým spôsobom sa rozhodnete vyplatiť majstra, je na vás. Obrovský pozor si však dávajte na zálohové platby za materiál, ak nemáte podpísanú žiadnu zmluvu. Správny majster vie, že zmluva nechráni len klientov, ale aj jeho.


V zmluve, na ktorej sa dohodnete, by ste mali zakotviť všetky podmienky, aj spôsob vyplácania za použitý materiál. Táto zmluva stanoví platné podmienky, ktoré obe strany potvrdia svojim podpisom, prípadne oficiálnymi prostriedkami, napríklad pečiatkou.

Tieto tipy vám môžu pomôcť pri výbere správne majstra. Neviete, kde ho nájsť? Skúste u nás – na SmartList máme odborníkov z rôznych profesií.